Andreea Iorga-Curpăn


Am crescut la Anina, în Caraș-Severin, într-un mic oraș minier, unde am trăit, alături de comunitatea mea, lipsurile tipice orașelor monoindustriale lăsate de izbeliște începând cu anii ‘90. Nu îmi sunt străine lipsa căldurii din școli, apa potabilă la program de patru ore, căratul lemnelor pentru foc, drumurile către reședința de județ sau alte municipii pentru programări medicale.

Am avut ocazia de a căpăta o vastă experiență în administrație publică. Am lucrat opt ani în guvernul provinciei Ontario, Canada, pe diferite poziții, dezvoltând și coordonând proiecte de infrastructură și politici publice pentru Ministerul Transporturilor. Știu să anticipez și să analizez problemele legate de crize politice, să ofer idei, soluții, strategii și alternative pentru a depăși obstacolele și pentru a pune în practică cu succes proiecte. Am lucrat îndeaproape cu înalți demnitari și oameni politici, în echipe interdisciplinare, cu ONG-uri și activiști, pentru a implementa agenda politică a Ministerului în care am activat și operez cu ușurință în structurile birocratice.

Mă alătur cu bucurie echipei de candidate și candidați Demos, alături de care care voi lupta pentru schimbarea societății europene și celei române în unele echitabile, solidare și juste, pentru toți oamenii, indiferent de naționalitate, gen, etnie sau rasă, orientare sexuală sau religie.

În Parlamentul European, îmi doresc să fiu vocea celor care până acum nu au avut o voce, a celor care au fost lăsați în urmă până acum, și să lupt pentru interesele lor. Lucrurile pentru care luptă Demos sunt lucruri pe care eu le consider de bază și pe care le voi promova din postura de candidată și de europarlamentar: muncă decentă și plată decentă, oportunități egale, anti-discriminare, acces echitabil la servicii și bunuri publice pentru toți, dar mai ales pentru cei cărora, de prea mult timp, le-a fost blocat acest acces, protecție socială, mediu înconjurător sănătos și dezvoltare economică „verde”.

Contact: andreea.iorga-curpan@partidul-demos.ro