Daniel Iancu


Sunt membru în platforma Demos din 2016 și am o bogată experiență în domeniile economic și în media.

Am absolvit Facultatea de Automatica și Calculatoare și profesia de baza este cea de dezvoltator de produse software. În paralel mă consider și antreprenor și administrez o mica afacere având ca obiect de activitate organizarea de activități sportive.

Când eram mai tânăr eram adept al liberalismului Școlii din Chicago, însă recesiunea începută în 2008 mi-a demonstrat ca exista erori grave în sistemul capitalist.

Astfel am devenit de stânga și cred ca este necesara o intervenție mai hotărâta a statului în reglementarea piețelor, în special în reglementarea sectorului bancar, cel care ar trebui să fie un motor de creștere economică și element de sprijin pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

Vreau să-i reprezint pe cei care cred și visează într-o noua Europa Solidară. Pentru ca doar o Europa unită și democratică ar putea face față contextului economic global în care marele capital, în goana sa după profit, creează inegalitate.

Europa este cel mai frumos proiect al ultimilor o sută de ani, construcție care trebuie să meargă pe calea solidarității și democrației autentice. Europa trebuie sa aibă un o guvernare democratică și în care România trebuie să-și afirme valorile europene la care a aderat. Este nevoie de un Minister de Finanțe comun care să țintească o redistribuție mai echitabilă a veniturilor din impozite. Europa are nevoie de convergență, statele mai puțin dezvoltate să recupereze treptat decalajele și la finalul fiecărui ciclu să putem spune că ne-am apropiat de media europeană.

Contact: daniel.iancu@partidul-demos.ro